14 iunie 2015

EUR-USD, trenduri intermediare, minore si fluctuatii


EUR/USD Weekly Plot
Valul ascendent care a spart nivelul de 1.1364 marcat cu o linie orizontala verde, a confirmat terminarea trendului descendent anterior. De ce? Pentru ca el a retras valul g intr-un timp mai scurt formarii lui.
Valurile pe Weekly Plot formeaza trenduri intermediare, iar trendurile intermediare sunt formate la randul lor din trenduri minore. In cazul paritatii EUR/USD miscarea ascendenta pe care am incadrat-o intr-un dreptunghi este un trend minor ascendent. In mod firesc, urmeaza un trend minor descendent care, spre deosebire de miscarea ascendenta, divizeaza. Regula de timp spune ca B nu poate sa fie mai mare decat 261,8% din A.

Trenduri minore
Am marcat timpul maxim al trendului minor descendent care acum este in desfasurare.
Atentie insa, nici o regula NeoWave nu ne spune unde va ajunge pretul, cat anume va retrage valul B valul A!
 
Pentru a vedea cum se divide trendul minor B trebuie sa coboram un plot mai jos: Daily Plot.
Diviziunile valurilor pe Daily Plot se numesc fluctuatii, iar fluctuatiile grupate formeaza trenduri minore. Cu alte cuvinte trendurile minore sunt alcatuite din fluctuatii.

Trendurile minore si fluctuatii
 
Trendul minor descendent a format pana in prezent un val descendent notat cu "a?" val mai mic in timp si in pret decat valul anterior ascendent, fapt care arata ca valul descendent divizeaza. Diviziunea "a?" este o fluctuatie. In prezent se dezvolta o alta fluctuatie care subdivizeaza intr-o structura pe care am presupus-o un zig-zag pentru ca valul b retrage mai putin de 61,8% din a. Cum regula de timp spune ca intr-un zig-zag timpul valului c trebuie sa fie mai mare sau cel mult egal cu timpul lui a, am marcat pe grafic un posibil val c care poate sa fie mai mare in timp decat a si eventual egal in pret. Mare atentie insa: structura pe care am presupus-o un zig-zag poate sa devina o structura mai complexa, de tip triunghi sau dyametryc. (la inceput am presupus un flat sau un zig-zag, insa in urma retragerii valului a de catre b am eliminat flatul)

Regula NeoWave spune ca trebuie sa pornim de la simplu la complex. Am presupus un flat sau un zig-zag si am eliminat flatul. Pana cand piata se va dezvolta raman la aceasta presupunere fara sa uit ca ea poate sa fie invalidata si ca o structura mai complexa se poate dezvolta.

Asa cum am gandit interiorul fluctuatiei curente, aceeasi logica o aplicam si in cazul trendului minor in desfasurare. Presupun ca va diviza in 3 fluctuatii a caror structura este un flat sau un zig-zag, insa piata poate deveni mai complexa si trendul minor poate avea 5 sau 7 fluctuatii.

Asa cum s-a spus pe acest blog de nenumarate ori, este bine sa tranzactionati cel putin fluctuatii. A cobori mai jos de atat este extrem de periculos si nerecomandat.

Este bine sa cititi (sau recititi):

Mult succes!
Manuela



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu