28 ianuarie 2015

GBP-USD 28.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
In Daily Plot patternul presupus un Flat sau Triunghi in valul 4 nu-mi este clar. Nu-mi este clar nici daca valul 4 este gata si este inceput deja valul 5 sau valul 4 se afla in formare si urmeaza valul 5. In scurt timp o sa aflam acest aspect important.

Weekly Plot ne arata ca se dezvolta o Impulsiva cu val 1 extins in pozitia valului C al unui Zigzag.

Ce este interesant in aceasta impulsiva? Daca o sa priviti cu mare atentie graficul o sa vedeti ca prin valul 2 si 4 am trasat doua linii de trend pentru a marca un detaliu important pentru cei care invata. Dupa cum se vede una din liniile de trend 2-4 a fost sparta de valul 3 si valul 3 si-a pastrat traiectoria. Aceasta faza se numeste faza "BUMP" si este descrisa in cartea lui Neely. Cei care invata o pot gasi in carte.

Uneori ma gandesc: Cum o carte scrisa acum cativa zeci de ani poate sa-mi explice  un detaliu atat de mic pe un instrument in anul 2014 pe un chart de 4 ore?

Fiecare din voi isi poate da un raspuns si apoi poate sa-si spuna parerea public pe Blog, are sau nu temei aceasta analiza tehnica?

Nota: In acest articol as vrea sa-i spun  d-lui Dan Ionescu LA MULTI ANI!!! Apreciez vointa ta Dan si urmaresc cum te apropii cu pasi lenti dar siguri catre cunoasterea acestei Teorii. Mult succes, sanatate si multa vointa!

Succes!
Wolf

15 comentarii:

  1. Salut Iulian,
    Multumesc mult, chiar nu ma asteptam, este o surpriza foarte placuta pentru mine si conteaza mult.
    Revenind la analiza pe weekly plot eu consider ca valul 1 nu este cel extins.
    Ce parere ai ?

    Iulian iti multumesc inca odata pentru tot ce ai facut pentru mine. Daca nu erai tu eu ma lasa-m de forex deoarece am incercat zeci si sute de strategii de pe net care nu au functionat si nici nu vor functiona vreodata. Asadar recomand cu mare caldura ca fiecare trader incepator sa fie intelept si sa-si indrepte pasii spre Neo Wave.

    Cu deosebit respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Manuela,

    In graficul lui Iulian, parerea mea este ca valul 1 nu este valul extins deoarece el este aproximativ egal cu valul 3.

    Ce parere ai ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Dan,
    valul 2 se termina putin mai jos decat este pe grafic, astfel ca valul 3, daca il masori, este 99% din valul 1, ceea ce se poate intr-un impuls cu valul 1 extins.

    RăspundețiȘtergere
  4. Manuela,

    In cartea lui Neely spune ca valul extins trebuie sa fie de cel putin 161.8 % din urmatorul ca lungime. In cazul nostru valul 1 este aproape 100 % fibo din valul 3 si rezulta ca nu este extins.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan, in cazul in care valul 1 este valul extins, se permite ca valul 3 sa fie 99% din valul 1.

    RăspundețiȘtergere
  6. Manuela,

    Atunci ramane sa vedem ce va face piata si numai dupa finalizarea paternului putem presupune ca valul 1 este extins sau nu. Ce se intampla cand toate 3 valurile ( 1, 3, 5 ) relationeaza cu 100 % fibo sau 99 % fibo ? Mi se pare ciudata logica in primul rand pentru ca incalca regula de baza intr-un impuls si anume un val trebuie sa fie obligatoriu extins si asta inseamna ca trebuie sa atinga 161.8 % fibo din urmatorul val ca lungime.

    Ai idee pe la ce pagina spune Neely despre extinderea de 100 % fata de alt val ? Practic aici este egalitate si nu extindere.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa caut Dan, nu mai stiu daca am citit in carte, in site sau intr-unul din articolele lui Neely. Trebuie vazut ce se intampla mai departe, daca patternul este sau nu un impuls cu val 1 extins.

      Ștergere
  7. Buna Manuela,
    Ai raspuns asa:
    " Dan, in cazul in care valul 1 este valul extins, se permite ca valul 3 sa fie 99% din valul 1."
    Problema este urmatoarea: De ce consideram valul 1 extins ?

    Cu respect,


    RăspundețiȘtergere
  8. Un impuls in care valul 3 este mai mic decat valul 1 nu poate sa fie decat un impuls cu valul 1 extins.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ok. Dar cum ramane cu regula de extindere de cel putin 161.8 %. In cazuri exceptionale se trece peste ea ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  10. Manuela,
    Valul 1 < valul 3

    http://vvcap.net/db/4nYfJGqWWVc-VGjagA6h.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite-te un pic mai sus, la raspunsul meu din 30 ianuarie. Spuneam atunci ca valul 2 se termina putin mai jos decat este trecut pe grafic.

      Ștergere
  11. Da. Atunci cand avem un impuls cu val 1 extins si acest impuls este la sfarsitul unui pattern, asa cum este cazul nostru, se permite ca valul 1 sa fie cu putin mai mare decat valul 3.

    RăspundețiȘtergere