07 ianuarie 2015

EUR-USD 07.01.2015

Monthly Plot

Weekly Plot
Daily Plot
In analiza din data de 26.12.2014 am spus ca astept o amplitudine de pret de 700 de pipsi calculata de la nivelul 1.25 ceea ce rezulta nivelul de 1.18. Astazi previziunea a devenit realitate.

Piata instrumentului EURUSD este in mare panica!

Citesc analize pe internet de la marile banci si marii lor analisti renumiti ca EURUSD o sa ajunga la nivelul de 1(paritate) ceea ce ii face pe participanti sa intre intr-o panica si mai mare. Stiu ca unii din voi care tranzactioneaza trenduri au intrat la nivele superioare in BUY si acum sunt in mare panica. Ceea ce pot sa spun este ca anume din cauza ca ati intrat la nivelele superioare in BUY a facut ca piata sa cada violent. In aceste momente critice atat psihologice cat si informationale este greu sa intelegi care ar fi urmatorul pas. Stiu ca este greu de crezut in aceste momente ca piata mai poate ajunge la nivelul de 1.35 si cel care pune presiune si mai mare pe situatie este si Timpul. Din experineta pot sa spun ca m-am aflat in asemenea situatii la acest intrument  nu o singura data intr-o perioada de 5 ani. Pot sa spun ca de fiecare data lucrurile se intamplau in final invers fata de marea masa de informatori si analisti care tot vedeau EURUSD la nivelul de 1(paritate). La fel din experienta pot sa spun ca aceasta este cea mai grea situatie din toate cele precedente si ca EURUSD se afla la acest nivel in anul 2006.

Din analiza NeoWave se vede ca am presupus ca piata la acest nivel are o mare probabilitate de intoarcere a acestui trend agresiv sau chiar violent raportat de restul valurilor precedente. La fel pot sa spun ca NeoWave imi raporteaza o mare slabiciune a Dolarului American si nicidecum o slabiciune a valutei EUR.

Sa fie oare iar NeoWave net superioara tuturor stilurilor de analiza?  Piata o sa ne judece.

Va urez mult succes!
Wolf

17 comentarii:

  1. Salut Iulian,
    Daca avem amplitudinea pretului de 700 pipsi, o sa avem flat.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Ce vrei sa spui cu "unii din voi care tranzactioneaza trenduri au intrat la nivele superioare in BUY si acum sunt in mare panica"?

    Trendul EUR/USD anual, lunar, saptamanal si zilnic e... Sell.

    2. Da, sunt mulți care prind falling knives.

    3. EUR/USD se îndreaptă către nivelul din 2005. Problema e că o face la nivel de... câteva săptămâni.

    Acum suntem la un nivel record de supravânzare euro probabil și datorită vacanței de iarnă și pornirii alarmării mainstream massmedia mult prea târziu raportat la val. Parte din cei surprinși de amplitudinea căderii, a cărei pantă a crescut în timp, încearcă să mai dreagă ceva pe final de val.

    În versiunile mele cele mai optimiste (în plan personal), îmi propuneam o ieșire la 1,17 (zonă de rezistență de câteva decenii... până la 1.16).

    Conform numerotărilor mele, cea mai senzațională corecție a valului 3, adică un presupus val 4, nu va depăși 1,225 pentru că-mi invalidează... analiza. :D
    O astfel de evoluție ar fi în acord și cu ceea ce obișnuiesc să facă insider-ii. Adică, presupunând începerea QE-ului european, vor duce EUR/USD la nivele... ridicole, iar în ziua anunțării măsurilor le vor lua shorterilor din ziua anunțului... toți banii. :))

    Pe general, viziunea ta asupra viitorului nu mai corespunde absolut deloc cu ceea ce văd eu. E o schimbare de paradigmă. După galopul 2001-2008 și anii de corecții și "reveniri economice" succesive 2008-2014, 2015 aduce schimbarea clară a direcției (în jos) care va continua și în anii următori.
    Desigur, că e patetic pentru oricine să creadă că EUR/USD poate atinge valoarea 1 în 2-3 săptămâni (nu însă și imposibil:), dar ca țintă de preț, e doar un prim pas pe treptele pe care se va desfășura euro... pe lat sau/și în cap. :)

    P.S. Motivul pentru care recomand blogul neowave doar pentru autorul Iulian Rusu se datorează acestui articol. Deși am văzut din septembrie 2013 (cu eroarea de timp specifică tehnicii elliot wave) o cădere a euro de magnitudinea celei din 2008, și știm cu toții că în 2013 erau numai ghiocei și floricele, Manuela mi-a pus la grea încercare încrederea în propria-mi analiză. Nu cumva a căzut piața și din cauză că adepții neowave erau tentați de long la ~1.28?

    RăspundețiȘtergere
  3. ... acestui articol... e cu link:
    http://neowavelearning.blogspot.ro/2014/10/eur-usd-17102014.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna AristotelCostel,

    multumim pentru recomandarea pe care o faci blogului nostru.
    In ceea ce priveste EUR-USD si valoarea de 1.28, cred ca te referi la articolul din 07.11.2014 (http://neowavelearning.blogspot.ro/2014/11/eur-usd-07112014.html) unde am aratat plasarea unui ordin BUY la nivelul de 1.22. De ce? Sunt nivele/zone la care pietele au o mai mare probabilitate de intoarcere, iar nivelul de mai sus era unul dintre ele. Aduceam deasemenea si argumente si anume faptul ca se termina o miscare corectiva dubla, verificata dupa toate regulile NeoWave.
    Nu am continuat tranzactionarea, de altfel daca o faceam, as fi scris pe site asa cum am facut cu multe alte tranzactii.
    Da, punctele noastre de vedere, cel putin in ceea ce priveste perechea valutara EUR-USD sunt diferite. Piata va spune cine are dreptate. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,
    consider extrem de utila ideea" NEOWAVE pas cu pas" ,pe care o voi urmari indeaproape .
    In cartea lui Neely la 12-18 triple combination which start with zigzag finalizarea este doar triunghi ,fara a spune ceva de varianta unui flat .
    Va multumesc pentru tot ceea ce faceti . Remus

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Remus,
    ai dreptate. In carte, exemplele date de Neely pentru corectiile triple se termina in triunghiuri de tip contracting. Insa, cartea a fost scrisa in 1990, intre timp teoria s-a dezvoltat si alte observatii au fost facute, iar regulile extinse.
    Asa este si cazul corectiilor complexe. Neely spune ca in corectiile duble sau triple orice combinatie de Flat, Zig-Zag, Triunghi sau Dyametric este posibila.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Manuela,
    deci inteleg ca dupa un dublu zig zag piata poate finaliza cu oricare din :flat,zig zag,triunghi sau dyametric .
    Remus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu ma astept ca in zona asta sa finalizeze valul 4 mare din terminalul care incepe din 2002 si sa inceapa valul 5 esuat...Vad undeva intr-un an-doi depasirea lui 1.4 dar nu si peste 1.6, val 5 care va dura in jur de 3-4 ani...

    RăspundețiȘtergere
  9. culmea e ca Banca Centrala a ELvetiei a facut cea mai proasta miscare a ei pe minimul euro din ultimii 10 ani. Daca euro intoarce de aici, din zona 1.13-1.15 SNB va fii pacaliciul Europei...Alta era situatia daca facea miscarea asta in vara anului trecut

    RăspundețiȘtergere
  10. ce parere mai aveti de EURUSD? mai e valabila optiunea ca termina valul 4 al unui terminal si incepe valul 5 spre 1.35-1.4?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca crapa zona 1.12-1.13 ..bye-bye! O sa vedem direct paritatea 1:1!
    Baieti, ati cam dat-o in bara la faza asta cu 1.35!
    Sincer acum...

    Vali

    RăspundețiȘtergere
  12. Din punctul meu de vedere daca rezista 1.08 ,miminul valului 2 al terminalului va incepe valul 5...Si e posibil ca valul 4 sa inchida mai sus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian, am postat analiza revizuita a EUR-USD. Poti sa o compari cu ceea ce ai analizat tu si discutam diferentele in cazul in care sunt. Si cred ca sunt atata timp cat tu vezi ca valul 5 al terminalului inca nu a inceput.

      Ștergere
  13. Problema este ca eu nu vad nici-un terminal. Poate la calculatorul tau este un terminal dar la mine nu este. Atasaza si tu un grafic ceva.

    In alta ordine de idei eurusd va cadea sub paritatea 1, cea ce vrea si Mario Draghi.

    O zi cat mai buna,

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca te uiti pe istoricul ultimilor 30 ani observi ca din 2002 Eurusd a intrat in valul C al unui flat, val C care trebuie sa dureze suma timpilor valurilor A si B adica pana in 2018-2019 si dupa aceea in jos

    RăspundețiȘtergere