20 noiembrie 2014

NeoWave Patterns: Triunghiul neutral

Pe langa triunghiurile de tip contracting si expanding Neely a descoperit, ulterior scrierii cartii, un alt tip de triunghi si anume triunghiul neutral.
 
Asa cum impulsurile se impart in 3 categorii in functie de valul impulsiv extins, asa si triunghiurile se impart in functie de cel mai mare val intre valurile A, C si E. Astfel, in triunghiurile de tip contracting valul cel mai mare este valul A, in triunghiurile de tip expanding valul cel mai mare este E, iar in triunghiurile de tip neutral valul cel mai mare este valul C. Asadar, triunghiul neutral este o structura corectiva cu 5 valuri in care valul C este cel mai lung, si valurile A si E, la fel ca la impulsurile cu val 3 extins, tind sa fie egale.
 
Dupa un triunghi neutral piata are o miscare slaba, insa nu atat de slaba comparata cu miscarea de dupa un triunghi expanding.
 
Triunghiurile de tip neutral sunt la randul lor impartite in 2 categorii: standard si cu alternanta inversa (RA) in functie de relatia dintre valurile B si D. Daca B este mai mare in pret decat D avem un triunghi neutral standard, daca B este mai mic decat D atunci este un triunghi neutral cu alternanta inversa (Reverse Alternation).
 
Triunghi neutral standard
 
 
 
Triunghi neutral cu RA
 
 
 
 
Exemple:
 
EUR-USD Monthly Plot, triunghi neutral standard.
 
 
DAX, Daily Plot (ian 2014 – mai 2014), unde se observa un triunghi neutral cu alternanta inversa (valul b < valul d in pret) si valul e tot un triunghi neutral (aprilie 2014- mai 2014) , desemenea cu alternanta inversa.
 
 
Succes!
Manuela

6 comentarii:

  1. Multumesc mult Manuela.

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Manuela,
    Din exe tau reiese ca valul c trebuie sa fie cel mai lung in pret. Din desene nu reiese acest lucru. Probabil ca ai gresit pe undeva ?

    O zi buna,

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Dan,
    in triunghiul neutral valul C este cel mai mare val dintre A, C si E. Compara asadar valul C cu A si cu E in toate graficele de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Manuela,
    Gata am inteles,

    Toata stima,

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua,pe grafic avem litere mici in raspunsuri vb de valuri cu litere mari e aceeasi treaba...am mai vazut asta si in analizele facute???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu, da, este acelasi lucru. Valurile corective se noteaza cu litere de la A la G sau a la g, sau (a) la (g), pe cand valurile impulsive cu cifre de la 1 la 5.

      Ștergere