26 noiembrie 2014

Timpul in structurile impulsive directionale

Regula: Intr-o impulsiva de directie, valul 2 nu trebuie sa fie cel mai mic val in timp intre valurile 1,2 si 3. La fel, valul 4 nu trebuie sa fie cel mai mic val in timp intre valurile 3,4,5.

Graficul 1

Graficul 2

Din graficele de mai sus se observa ca timpul valului 2 este mai mare decat timpul valului 1 si ca timpul valului 4 este mai mare decat timpul valului 3.

Timpul este foarte important in identificarea corecta a patternurilor in NeoWave. Este deasemenea un criteriu esential de filtrare pe care teoria Elliot Classic nu il foloseste.

Mult succes!
Manuela

 

2 comentarii:

  1. Manuela,
    Mai trebuia completat aici cu " Insa, sunt cazuri in care valul 2 este mai mare sau egal in timp decat 1, dar mai mic in timp decat 3. Valul 4 poate fi mai mare sau egal decat valul 3 ca timp dar mai mic in timp decat valul 5 " ?? Care sunt aceste cazuri ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan, regula este generala si cuprinde si cazul spus de tine.
    Altfel spus regula suna asa: valul 2 in timp nu poate sa fie mai mic SI decat valul 1 SI decat valul 3. Asta evident inseamna ca daca valul 2 este mai mare sau egal cu 1 atunci el poate sa fie mai mare decat 3, dar poate sa fie si mai mic decat 3.
    Aceeasi logica este si pentru valul 4.

    RăspundețiȘtergere